5 I Blog

Hvad med tillid…

Både i forbindelse med podcasten jeg har medvirket i, men også her med filmen er jeg blevet spurgt ind til hvordan min oplevelse med svindleren har påvirket min tillid til folk… Det har gudskelov ikke ændret min tillid til andre!  Vi tænker jo egentlig ikke over hvor meget tillid vi skal have for at være mennesker. Det handler jo i virkeligheden om alt vi gør og omgiver os med. Vi er nødsaget til at stole på en hel masse ting- som vi egentlig ikke ved, men hviler på er som beskrevet eller forventet.  -at de økologiske grøntsager ikke er sprøjtet, og vores fødevarer er kontrolleret, at vandet i hanen er drikkeligt, at taget ikke falder ned, at chefen betaler løn og at solen står op igen i morgen. Hvis vi ikke havde den tillid, ville vi så kunne fungere? Jeg tror ikke jeg ville holde til det! Jeg har prøvet at miste tillid og være i en choktiltand hvor jeg ikke anede hvad der var illusion og hvad der var virkelighed. Det var så uhyggeligt!! Jeg var blevet spindet ind i ufattelig mange løgne, han havde virkelig gjort noget ud af at forføre mig. Jeg blev snydt- Big time! Da jeg kom ud af choktilstanden og mødte virkeligheden kunne jeg heldigvis finde tillid til mig selv og alt omkring mig.  Jeg kunne ha bebrejdet mig selv, for hvordan kunne jeg ha stolet på det han sagde og ladet ham skabe mit billede af virkeligheden?! Mere blev jeg nysgerrig på- Hvordan skulle jeg ha opdaget det…?

Da svindleren kontaktede mig via en falsk profil Facebook var det vi havde til fælles, at hverken han eller jeg var på udkig efter en kæreste. Snakken var på et venskabeligt plan og jeg havde ingen forstilling om at han var en opdigtet person med utallige Facebook profiler. Jeg havde heller ikke nogen advarselslamper- jeg ledte ikke efter en kæreste, så på det plan, ikke på vagt. Han fortalte mig efter noget tid at han var arving til umanerlig mange penge, så jeg var heller ikke bange for at han havde økonomiske hensigter med mig, jeg havde jo fortalt ham at jeg var enlig mor og studerende- Det bliver man ikke ligefrem rig af 🙂 Det gjorde at jeg ikke tænkte på om det han skrev var sandt, han var blot et hyggeligt indslag på min computer i dagligdagens trummerum.

Da jeg efter flere måneder sagde ja til en date og mødte ham irl, blev hans historier omkring hvem han var bekræftet i alt han gjorde. Alt havde en forklaring, og alt var tænkt stort og udført til mindste detalje. Han gjorde det svært for mig at opdage det… Men det var jo på lånt tid, de vilde løgne kunne ikke opretholdes for altid.

Det her billede er taget under optagelser til filmen, Jeg har valgt det her billede, fordi det minder mig om tillid. På det her tidspunkt kender jeg ikke Esben Dalgaard særlig godt, vi har lavet få optagelser og skal være ret tætte. Det kunne ikke lade sig gøre hvis jeg ikke stolede på instruktøren og på at Esben var professionel og projektet i det hele taget. ( Filmen kan ses i Nordisk films biografer lige nu! )

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Reply
  Alex Zinde
  september 20, 2017 at 7:53 am

  Super god film, helt anderledes😀

  Kan kun anbefale den…..m

  Se den i Park Bio, helt anderledes biograf.

 • Reply
  Britta Pedersen
  oktober 1, 2017 at 10:37 am

  Vi så filmen i aftes, og fik en filmoplevelse vi ikke glemmer med det første. Vi har aldrig set en film skruet sammen på den måde, men vellykket er den, og du, Amanda, spillede fantastisk – i det omfang du spillede …? Afslutningen i kælderen i Præstbro var en fin afrunding, der måske, men kun måske, gav en slags indblik i en mand hvis drømme i livet bare overhovedet ikke svarede til de fysiske rammer. Vi er ikke så lidt nysgerrige efter at kravle ind i hjernen på det menneske, og på hvordan det må være ikke at kunne have en ærlig relation til nogen mennesker overhovedet.
  Lige for os var det endnu mere specielt fordi min mand er opvokset i det sydlige Hvidovre, og jeg i nordjylland. De vendsysselske græsgange er ikke fremmede for mig.
  Tak for den spændende historie.

 • Reply
  Emiilie
  februar 6, 2018 at 12:39 pm

  Hej Amanda! Har fulgt godt med i din historie og jeg har kæmpe respekt for at du er stået frem med den. Jeg havde faktisk hørt om Casper før, grundet sagen med håndboldklubben, så da jeg så at du stod frem med din historie blev jeg utrolig nysgerrig!
  Du fortæller blandt andet hvordan han laver alle disse falske profiler og hjemmesider, der bekræfter hvem han er, dog fortæller du også at du aldrig møder nogle af disse personer.. Dette får dog mig til at tænke på en bestemt scene, hvor du møder et helt køkken hold, hvor Casper beskriver han er opvokset med dem osv.. Det jeg undrer mig over er, hvordan har han fået alle disse mennesker til at lyve?
  Tak for din spænende historie, den var virkelig en øjenåbner.

  • Reply
   Amanda Kastrup
   februar 7, 2018 at 12:39 am

   Hej Emiilie. Tak <3 Han fik ikke personalet til at lyve, det var kejserens nye klæder om igen. Ingen sagde de ikke kendte ham.

 • Reply
  Lise
  februar 8, 2018 at 10:59 pm

  Hej Amanda, stor respekt herfra for at du er stået frem og fortæller så åbent og ærligt om dine oplevelser. Og dejligt at se du har det godt den dag i dag. Noget jeg studsede over da jeg så afsnittene på TV 2 var, hvordan Casper fakede telefonopkald – altså når folk ringede til ham eller han ringede til nogen – hvem var så i den anden ende?

 • Skriv en kommentar